7635 Pécs, Málics Ottó út 1/3.
+36 (72) 510 125
info@hoteltherapia.com
Book Now
Egészségügyi szolgáltatások

DSC_0082Szállodánkban Prof dr Kollár Lajos egyetemi tanár sebészeti-érsebészeti magánrendelése működik.

Szolgáltatásaink között szerepel az orvosi magánrendelőben végzett feltáró diagnosztikai, gyógyító, rehabilitációs és rekreációs tevékenység.

  • Feltáró diagnosztikai tevékenységünk (manager szűrés): számítógép alapú orvos-diagnosztikai rendszer (EIS) az egész test átfogó, fájdalom- és beavatkozásmentes vizsgálatára. Célja a vizsgált egyén állapotának felmérése. Segítségével a hozzáértő szakember diagnózisokat állíthat fel, amelyek alapján terápiás javaslat adhat, követheti a terápia hatásosságát, illetve a betegségek kialakulásának kockázata csökkenthető. Rendszeres alkalmazásával (hat hónap) nyomon követhetővé válik a szervezet változása.
  • Gyógyító tevékenységeink: érsebészeti járóbeteg ellátás, visszerek kezelése szklerotizáló eljárással, ambuláns kisműtétek, proctologia: aranyér ambuláns kezelése  Barron ligatúrával.
  • Rehabilitációs tevékenységek: fizioterápia, gyógytorna, életmód tanácsadás, cryoszauna.
  • Sportegyesületeknek ajánlott komplex csomag: általános állapot felmérés (E.S.G. ElectroSomatoGraph), adatbázis készítése betegségekről, sérülésekről és kezelésekről. Rehabilitációs tevékenységek: fizioterápia, gyógytorna, életmódi tanácsadás. EKG és teljes körű mozgásszervi állapotfelmérés. Folyamatos rendelkezésre állás – betegirányítás bármilyen betegség esetén.

 

2016. januárjától átalakult a pécsi sportorvosi rendszer. Az Országos Sportorvosi Intézet, pécsi Akác utcai rendelője mellett, szállodánk egészségügyi részlegén is megnyílt a sportorvosi rendelő.  dr Kollár Lajos, megyei szakfőorvos előzetes időpont egyeztetés után hétfőtől csütörtökig rendel. A fizioterápiás háttérnek köszönhetően igény esetén a prevenció vagy rehabilitáció egy helyen biztosított.

Időpont egyeztetés: Fülöpné Varjasi Csilla +36 30 912 5145.

A Hotel Therapia egészségügyi ellátó rendszere jelenleg is szerződésben áll a PEAC PÉCS női kosárlabda csapattal, PVSK Panthers férfi kosárlabdacsapattal, PVSK Mecsek Fűszért férfi vízilabdacsapattal, illetve olyan ismert egyéni versenyzők rehabilitációjáért és felkészítéséért felel, mint Sors Tamás, Jakabos Zsuzsanna úszó vagy Mórádi Zsolt kick-box versenyző.

bemer

A BEMER kezelés során néhány percen belül aktivizálódnak a test saját folyamatai, ez pedig végső soron a szervezet valamennyi funkciójának javulásához és harmonizálásához vezet!

Ennek hatására:

– kitágulnak az ereink, különösen a hajszálerek, így javul a vérellátás,
– javul a sejtek regenerációja, emelkedik a sejtek energia szintje,
– a szövetekben megnő az oxigénellátottság, a vérben kimutathatóan nő a parciális oxigén szintje,
– javulnak a véráramlás tulajdonságai (csökken a vérrögösödés hajlama),
– aktivizálódik az anyagcsere,
– erősödik az immunrendszer, speciális javító fehérjék szintézise fokozódik.
– harmonizálódik a vegetatív idegrendszer,
– lazulnak az izmok,
– csillapodnak a különböző eredetű fájdalmak.

tens

Biztonságos, mellékhatás-mentes módszer a fájdalom csökkentésére, mozgásszervi betegségek kezelésére, amely kis intenzítású, és rövid idejű impulzusok bőrön keresztül történő felhasználását jelenti. Egyik legnagyobb előnye, hogy gyógyszerallergia esetén is alkalmazható.


Iontoforezis

A terápiában galvánáram segítségével oldat alapú (dionin) és gél állagú gyógyszereket juttatunk bőrön keresztül a szervezetbe. A vérbőséget okozó dionint fájdalmas izomgörcs oldásra, a géleket a felületesen fekvő izületi gyulladások vagy lágyrész fájdalmak kezelésére használjuk. A kezelés időtartama 5-20 percig változik.

galvan kezelés

Az eljárás során kis feszültségű áramot juttatunk a test szöveteibe. A fájdalom csökken, javul a helyi anyagcsere, értágító hatása van, a gyulladás okozta káros szöveti nedvek felszívódása gyorsul, az izomtónus normalizálódik. A kezelés időtartama 30 perc.


Szelektív ingeráram kezelés

Az idegellátástól megfosztott, vagy ép beidegzésű, de sorvadt izomcsoport kezelésére alkalmas. A kiválasztott izomcsoportot az ingeráram összehúzza, úgy hogy közben az egészséges izomrostokat nem ingerli. A kezelés időtartama 8-10 perc, a gyorsabb eredmény érdekében, naponta többször is ismételhető.

Diadynamic

A kezelés idegfájdalmak csillapítására, degeneratív gerinc és ízületi betegségek, keringési zavarok gyógyítására, vérömlenyek, oedemák csökkentésére, anyagcsere javítására alkalmas.

Lézerterápia

Modern fototerápiás eljárás, amely gyorsítja a sejtek szaporodását és a sejtek regenerációját, fokozódik a vérkeringés, javul az oxigénellátás. Elsődleges hatása a gyulladáscsökkenés, a fájdalomcsillapítás, serkenti a sejtszaporodást, ennélfogva gyorsítja a sebgyógyulást, oldja az izomgörcsöket.

ultrahang kezelés

Az ultrahang a mechanikus rezgések révén mikromasszázs-hatást vált ki, termikus hatása következtében a szöveteket és határrétegeket felmelegíti (a csontot a legkevésbé, a zsírszövetet a leginkább), kémiai hatása oxidációban, depolimerizációban és alkalózist kiváltó hatásban nyilvánul meg. Mindezek eredményeként izomlazító, fájdalomcsillapító és értágító hatását használhatjuk ki.

Gyógytorna

A pontos klinikai vizsgálat alapján meghatározott cél elérésére érdekében összeállított terápia során célzottan adagolt, kórtörténésre pozitívan ható mozgásterápiás módszereket alkalmazunk. Az általunk végzett terápiás technikák az egészségmegőrző, megelőző, gyógyító és helyreállító hatásaik mellett az egész szervezetre és az egyes szervek működésére is kihatnak. A komplex terápia segít megtalálni a legtöbb mozgásszervi megbetegedés esetében a gyógyulás felé vezető utat. Különösen ajánljuk a mozgásterápiát:
• a gerinc kopásos elváltozásaira
• degeneratív ízületi megbetegedéseknél
• gyulladásos gerinc és ízületi betegségek fennállása esetén
• ülő foglalkozás okozta akut és krónikus nyak-, váll-, hátfájdalom fennállása esetén
• neurológiai-, szív- és keringési megbetegedéseknél
• csontritkulás esetén
• sportsérülések, posttraumás és korrekciós műtétek után

Kinesio-Tape terápia

A kezelés során egy speciális ragasztószalag segítségével tudjuk a mozgásszervrendszer működését pozitívan befolyásolni. A Kinesio-taping alapvető funkciói és hatásai:
1) Az izomműködés javítása
2) Keringési zavarok javítása
3) Fájdalomcsillapítás
4) Izületi funkciók támogatása
Sportsérülés, ficam, rándulás esetén fájdalomcsillapításra és a stabilitás elérésére, fájdalmas és gyulladásos tünetek esetén ezek enyhítésére alkalmazzuk.

Komplex Fizikális Ödématerápia

A fent megnevezett Lymphastim kezelést kiegészítve ez a komplex terápiás módszer lehetőséget nyújt az alábbi kórképek kezelésére:

Primer (veleszületett nyirokér problémák miatt)
Szekunder nyiroködémák (pl. műtétek után)
Phlebo-lymphostatikus ödéma (CVI)
Lipödéma (zsírödéma)
Posttraumatikus / postoperaviv ödémáksérülések, Sudeck-szindróma
Rheumás megbetegedések (PCP, deg. Arthrosis)
Sclerodermia, hegesedések
Fejfájás
Inmobilizációs ödémák

A nyirokmasszázzsal az akadályozott területekről a megfelelő utakra tudjuk terelni a periférián felhalmozódott nyiroknedvet biztosítva ezzel a zavartalan elfolyást. A kompressziós terápia bandázs, majd kompressziós gyógyharisnya alkalmazása lehetőséget biztosít, hogy a manuálisan elért hatásokat fenntartsuk. Mindemelett nagyon fontos szerepe van a gyógytornának, nyiroktornának is. Ennek a célja nemcsak a végtag érintett ízületeiben a teljes mozgásterjedelem visszanyerése, hanem a nyirokáramlás segítése is.