7635 Pécs, Málics Ottó út 1/3.
+36 (72) 510 125
info@hoteltherapia.com
Book Now
Hotel
Home > Hotel

Pécs egyik legimpozánsabb pontján – a Mecseki Parkerdőben – található a Hotel Therapia*** Superior szállodánk, amely 2014 nyarán nyitotta meg kapuit a Vendégek előtt. Egyediségét, különlegességét széleskörű egészségügyi szolgáltatásainak, a lenyűgöző természeti környezetnek és a gazdag kulturális örökségnek köszönheti. Ideális célpont a pihenésre vágyóknak, az egészséges és tartalmas szabadidő-eltöltést tervezőknek. A Hotel Therapia*** Superior tőszomszédságában helyezkedik el Magyarország egyik legexkluzívabb magánkórháza a Da Vinci Magánklinika , amely szolgáltatásainak teljes skáláját kínálja vendégeinknek.

 

Az eredetileg 60-as években épült kubatura átépítése során egy letisztult, nagyon élhető és funkcionális épület született, amely megjelenésében maximálisan tiszteli a természetes környezetet, illeszkedik a tájba. Az épületet övező, fekete fenyőkkel ölelt kert, a kialakított pihenők mind-mind a kényelmet, a kikapcsolódást szolgálják.

A cél egy, a nyugat-európai CureHouse-ok mintájára megvalósuló létesítmény megalkotása volt, amely egyaránt alkalmas pihenésre, kikapcsolódásra illetve egészségügyi, rekreációs és közérzetjavító szolgáltatások igényes, magas szintű nyújtására. A XX. század eleje már jól ismerte ezt a formát: modern tartalommal megtöltve reneszánszát éli.

Szobák

Szállodánk 11 nemdohányzó légkondicionált szobával rendelkezik, amelyek közül 3 kétágyas és 8 franciaágyas elrendezésű. Minden szobában megtalálható a minibár, szobaszéf, telefon, LCD Tv, fürdőszobai bekészítés, hajszárító. Vendégeink számára ingyenes, zárt parkolót biztosítunk.A szobák kialakítása is különleges, vizuálisan egy-egy sportág jelszerű lenyomatát hordozzák a belső térelemek, illetve minden szobát egy-egy sportágról neveztünk el. Vendégeink tetszés szerint választhatnak többek között a vitorlázás, az úszás, a kosárlabda, lovaglás szobák között.

Franciaágyas szoba Kétágyas szobabelso11belso7

Tekintettel mozgáskorlátozott vendégeinkre, különös figyelemmel és érzékenységgel alakítottuk ki szállodánkat. Három szoba teljes mértékben akadálymentesített, továbbá a szálloda teljes területe alkalmas mozgáskorlátozott vendégek számára.Halláskárosult vendégeink számára a recepción és az étteremben is elérhető az audióhurok, a gyengénlátók számára az épületet Braille-írással és vonalvezetéssel láttuk el.

Programok, Látnivalók

A szálloda lélegző, zöld környezete, a Mecsek nem csak gyalogosan, hanem kerékpárral is felfedezhető, bejárható. Rövid sétával elérhető a Mandulás Szabadidőpark, az Állatkert, a Misina csúcsán található pécsi TV torony és kilátó ahonnan tiszta időben a Balatonig is ellátni.

Mecseki séták

 

Pécs kulturális gazdagsága gondoskodik a szellemi, a Hotel Therapia pedig a testi feltöltődésről. A Mecsek levegője és csendje, napjaink ritka kincse már önmagában is terápiás értékű. A környezet nyújtotta látvány, a természet nyújtotta ezernyi élmény elvarázsolja az ide érkezőket. Bár Pécs a kultúra városaként hasonlíthatatlan kincseket kínál, mi nagy hangsúlyt szeretnék fektetni hazánk egyik legjobban kiépített és rendben tartott túraútvonal rendszerére, ami „a lábainknál hever”. Vendégeink Nordic Walking órákat vehetnek, amelynek keretében felfedezhetik a Mecsek gyöngyszemeit. A Rotary körúttól az Orfűtől Püspökszentlászlóig vagy tovább vezető vadregényes ösvények várják vendégeinket.

További programlehetőségekért kattintson ide.

ZSK

Pályázat részletei

2012-ben uniós pályázat: „Hotel Therapia*** az egészséges életért és az egészségturizmus fejlesztéséért” címmel az „Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban DDOP-2.1.1/H-12 ” elnevezésű projekthez. A projekt 205 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg.

Hotel Therapia - az egészséges életérét és az egészségturizmus fejlesztéséért

Hotel Therapia – az egészséges életérét és az egészségturizmus fejlesztéséért