7635 Pécs, Málics Ottó út 1/3.
+36 (72) 510 125
info@hoteltherapia.com
Book Now
Szűrővizsgálatok

kollár lajos Szállodánkban Prof dr Kollár Lajos egyetemi tanár sebészeti-érsebészeti magánrendelése működik.

Szolgáltatásaink között szerepel az orvosi magánrendelőben végzett feltáró diagnosztikai, gyógyító, rehabilitációs és rekreációs tevékenység.

  • Feltáró diagnosztikai tevékenységünk (manager szűrés): számítógép alapú orvos-diagnosztikai rendszer (EIS) az egész test átfogó, fájdalom- és beavatkozásmentes vizsgálatára. Célja a vizsgált egyén állapotának felmérése. Segítségével a hozzáértő szakember diagnózisokat állíthat fel, amelyek alapján terápiás javaslat adhat, követheti a terápia hatásosságát, illetve a betegségek kialakulásának kockázata csökkenthető. Rendszeres alkalmazásával (hat hónap) nyomon követhetővé válik a szervezet változása.
  • Gyógyító tevékenységeink: érsebészeti járóbeteg ellátás, visszerek kezelése szklerotizáló eljárással, ambuláns kisműtétek, proctologia: aranyér ambuláns kezelése  Barron ligatúrával.
  • Rehabilitációs tevékenységek: fizioterápia, gyógytorna, életmód tanácsadás, cryoszauna, vízi torna.
  • Sportegyesületeknek ajánlott komplex csomag: általános állapot felmérés (E.S.G. ElectroSomatoGraph), adatbázis készítése betegségekről, sérülésekről és kezelésekről. Rehabilitációs tevékenységek: fizioterápia, gyógytorna, életmódi tanácsadás. EKG és teljes körű mozgásszervi állapotfelmérés. Folyamatos rendelkezésre állás – betegirányítás bármilyen betegség esetén.

 

Állapotfelmérés

A készülék felülvizsgálata miatt a szolgáltatás átmenetileg szünetel!

Ez a korszerű vizsgálómódszer (EIS: electro interstitial scan ) igen jól használható kiegészítése az ismert klinikai módszereknek (pl. vérvétel), mivel segítségével olyan eltéréseket, állapotokat is észlelhetünk, amelyeket a hagyományos vizsgálatokkal nem tudunk kimutatni. Az EIS rendszerrel a szervezet és az egyes szervek működési állapotát vizsgáljuk. Látványos, háromdimenziós ábrákon jeleníti meg az egyes szervek működészavarait, valamint utal a molekula-szintű eltérésre is (pl. a koleszterin-, a vércukor és hormoneltérések, az elsavasodás, stb.). A vizsgálat egyidejűleg 70 klinikai paraméter elemzését végzi el! A mérés néhány percet vesz igénybe, fájdalommentes, kényelmesen, könnyen elvégezhető, és azonnal értékelhető eredményt ad.
Az EIS magyarázatot adhat olyan tünetek, panaszok hátteréről, amelyek még nem érik el a kimutatható betegség határát, ezért az orvosi vizsgálatok esetleg nem vezetnek diagnózishoz. Az EIS-vizsgálat támpontot adhat arra, hogy
– elsavasodott vagy lúgos-e a szervezete,
– milyen állapotban van a vérkeringése, a szíve, az érrendszere,
– egyensúlyban van-e a hormonrendszere,
– feltételezhetően jók-e a laborértékei,
– van-e gyulladás a szervezetében,
– mekkorák az energiatartalékai, van-e hajlama fertőzésekre,
– milyen állapotban van a gerincoszlopa,
– hajlamos-e esetleg csontritkulása stb.

Napjainkban egyre nagyobb hangsúly kerül a prevencióra, ezért kínálunk egészségügyi részlegünkön több fajta szűrővizsgálatot. Az emberek egy része tart az ilyen jellegű kivizsgálástól, mivel ezek gyakran kellemetlen vagy fájdalmas beavatkozással járnak. A nálunk működő PSA szűrés által mindössze pár csepp vérből, fájdalommentes vizsgálattal valósulhat meg a prosztata szűrés.

A prosztatarák szűrővizsgálatára használt tumormarker az úgynevezett PSA azaz a prosztata specifikus antigén. A PSA vizsgálat lényegében egy vérvételt jelent, amely ennek az anyagnak a szintjét határozza meg. Ha a PSA értéke a normál tartománynál magasabb, azt nemcsak a prosztata rosszindulatú daganat okozhatja. Emelkedett PSA-szintet találunk jóindulatú prosztata-megnagyobbodás, illetve prosztatarák esetén. A PSA mérése középkorú férfiakban a prosztata rosszindulatú daganatának szűrésére alkalmazható. A szérumszint a betegség súlyosságával is arányos, így kezelés (műtét) után a beteg állapotának rendszeres ellenőrzésére is használható.

kardiologia-vagott

Az EKG vizsgálat során a szív elektromos tevékenységét papírszalagra rajzolt görbék formájában jeleníti meg. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása. Számos egyéb kórállapot mellett információt ad többek között a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, de az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is.